virtuaalihevonen / a sim-game horse

Thalideia Daisai Wiya

RMP 2 Star Prospect 914p

FV1 33p

RHLA ​First Champion 72,222%

  • Friisiläishevonen
  • Tamma, 157cm
  • musta
  • s. 01.06.2020, 5-vuotias
  • Koulutetaan
  • Koulupainotus
  • VH20-040-0129
  • Kasvattanut: Sinlawiya Stud
  • Omistaa: Tanja, VRL-07777
Horse picture
© scirlin // FRI-Kuvapankki
Horse picture
© scirlin // FRI-Kuvapankki

Luonne

Daisai on pippurinen friisiläistamma, jolta puhti ei tunnu koskaan loppuvan. Tamma on erittäin kiinnostunut kaikesta ympärillä tapahtuvasta ja saadessaan se seuraa mielellään ympäri pihattoa kun sitä siivotaan, auttaen siivoojaa tavoin jotka eivät ehkä aina ole niin arvostettuja muiden kuin Daisain mielessä. Daisaita on pidetty paljon pihatossa, mutta tallialueen ollessa täysin aidattu, sen on annettu joskus myös käyskennellä mukana askareissa. Daisai on äärimmäisen ystävällinen jokaiselle vastaantulijalle, oli se sitten hevonen, koira tai kissa. Tamma on varsa-aikoina myös yhden fretin tavannut. Daisai tuntuu olevan aina hyvällä tuulella ja se vaikuttaa olevan entistä aurinkoisemmalla tuulella, kun sen annetaan osallistua mukaan erinäköisiin asioihin. Daisai on kuin hevosmaailman bordercollie, joka vaatii aivopähkinää. Daisain kasvettua suuremmaksi, on sen yhä annettu olla toisinaan vapaana pihapiirissä, mutta vain kun tiluksilla ei ole vieraita ihmisiä käymässä, sillä tamma ei ole enää mikään pieni suloinen maitovarsa, vaan ihan oikean hevosen mittoihin kasvanut reipas friisiläinen, joka mielellään tervehtisi vierailijoita suoraan autonikkunasta.

Ratsastaessa Daisai on energinen ja liikkuu vähintään kymmenen moottorin voimalla, jonka vuoksi sen kanssa keskitytään aina enemmän hidastuksiin kuin vauhdin nostamiseen. Daisain korkeat näyttävät liikkeet ovat yllättävät mukavat istua ja osaava ratsastaja saa tammalla ratsastuksen näyttämään todella helpoltakin. Daisai ei kuitenkaan ole mikään aloittelijan ratsu, sillä se on todella herkkä avuille eikä se siedä suusta repimisiä. Daisai harvoin pukittelee, mutta se liikkuu kuin aasi rullaluistimilla, mikäli sen ratsastaja töppäilee jatkuvasti. Daisai on kokeneelle ratsastajalle erinomainen menopeli. Tamma on maastoretkillä usein johtajahevosena, sillä se ei pelkää autoja tai vastaantulijoita, tulivatpa ne pyörällä tai sutjakasti lenkkareissa.

Kisoissa Daisai ei ole sen ihmeellisemmin kuin kotikentilläkään. Se liikkuu edelleen turbomoottorillaan ja on ystävällinen kanssaelijöitään kohtaan. Daisai pitää maisemanvaihdoksista, joten sen traileriin saaminen on kuin lastenleikkiä. Tammaa ei myöskään tuntemattomatkaan hevoset ahdista, vaikka ne olisivat häntäjouhissa kiinni. Daisai pitää myös uimisesta ja se otetaan aina mukaan uimaretkille tallin muiden hevosten kanssa. Daisai ei vain käyskentele rantahietikossa, vaan se painaa oikeasti uimaan. Tamma ei ole koskaan pelännyt vettä, mutta se saattaa johtua osittain siitä, että sitä otettiin paljon mukaan uintiretkille heti emästä vierottamisen jälkeen.

Historia
Daisai on emänsä ensimmäinen varsa ja syntyi auringon ensisarasteiden saatteessa. Pieni musta tammavarsa oli jo pienenä tarmokas ja se oli jaloillaan ennätysajassa. Daisai on kolmas siittolassa syntynyt friisiläisvarsa. Tamma on pienestä pitäen osoittanut tulevansa toimeen erinomaisesti kaikkien kanssa ja se on saanut viettää varsaikänsä suurimmaksi osaksi ulkosalla pihatossa taikka laitumella. Tämä on tuntunut sopivan Daisaille paremmin kuin hyvin, sillä se tuntuu olevan oikea energiapaukku eikä se tunnu koskaan väsähtävän. Daisaille kaavaillaan kouluratsun uraa kuten sen vanhemmatkin ovat olleet. Tammasta huomaa, että se on perinyt vanhemmiltaan hyvän avoimen luonteen.

Sukutaulu

i. Wiard fan Lycan
fri 164cm m
FLA2, KTK-III
ii. Idwer fan Lycan
fri 167cm m
FLA3, KTK-III
iii. Brand fan Lycan
fri 167cm m
FLA3
iie. Netje fan Lycan
fri 165cm m
FLA3
ie. Roza fan Lycan
fri 162cm m
FLA3
iei. Richje fan Lycan
fri 166cm m
FLA3
iee. Zeltje fan Lycan
fri 161cm m
FLA3
e. VIR MVA Ch Thalisa Melihera Wiya
fri 157cm m
KTK-II, RHLA First Champion, RMP 3 Star Prospect
ei. Gaeleath D.
fri 167cm m
RHLA First Champion, RMP 3 Star Prospect
eii. Ch Grytzen van Khim
fri 162cm m
KTK-II, RHLA Quality
eie. Gabriëlle D.
fri 167cm m
RHLA Quality
ee. Thalia Nerea Z4
fri 156cm m
FLA1, RHLA First Champion, RMP 3 Star Prospect
eei. Thaleys Wilko Z4
fri 159cm m
EFLA-II, FLA3
eee. VIP MVA Fn Miss Gigantic Z4
fri 154cm m

Kisamenestys

krj taso 3/7